Katt och hund

Publicerat den Författare admin

Uppfattningen att katter och hundar är varandras motsats är tämligen vida spridd än idag. Och visst finns det en hel del som skiljer dem åt, men det betyder inte på något sätt att de inte kan komma överens.

katt_hund_123922411

Till att börja med kan vi säga att hur en hund reagerar på en katt och vise versa varierar stort. Inte alla katters första reaktion är att springa från en hund och inte alla hundars första reaktion är att jaga en katt.

Om man som kattägare även vill skaffa en hund är det bästa tipset att skaffa en hundvalp. Det är mycket mer troligt att de kommer att komma överens i framtiden. Det mest optimala är så klart om en katt och en hund får växa upp tillsammans, och är båda av dem vuxna när de först möter varandra är det mindre troligt att de kommer överens.

Även valpar kan ju dock bli lite överexalterad och försöka hoppa på katten i lek. Vilket gör det till en bra idé att ha en koppel när de först träffas ansikte mot ansikte. Det finns en hel del att välja mellan, men det troligtvis bästa är ett som är lämpade just valpar.

För att underlätta första besöket kan man dock se till att de får bli bekant med varandras doft först. Man kan helt enkelt ta en gammal t-shirt, handduk eller liknande och gnugga den lätt mot hunden. Därefter ser man till att denna doft finns tillgänglig där katten ofta brukar hålla till. Gör sedan desamma med kattens doft.

Slutligen bör man inte forcera mötet eller försöka tvinga dem att vara på samma ställe på samma gång. Låt dem själva bestämma när de närmar sig varandra. Det finns dock aldrig någon garanti att de kommer att bli bästa vänner, men man kan alltid ge en hjälpande hand.