Ta med katten på äventyr

Publicerat den Författare admin

Katten får allt högre status som husdjur, något som gjort livet mycket enklare för det populära husdjuret. Katter börjar sakta men säkert få samma självklara status och rättigheter som hundar vilket gör att man inte kastar iväg katten när man tröttnat, eller låter den spring omkring som den vill. 

cat leash_286805771

En katt är inte skapt att överleva ensam eller i en stadsmiljö, det finns att för många faror. Men man behöver inte ha katten inomhus hela tiden för att den ska leva ett skyddat liv. Tränar man katten kan man gå med den i sele och därmed skydda den från trafik och elaka människor och rovdjur. Så klart är det inte samma sak som med en hund. Man får följa efter katten istället för att leda den, för en katt gå inte att träna att följa med. Den går som den vill.

Sedan har allt fler personer tagit med sina katten på äventyr. En kvinna har exempelvis valt att segla runt jorden och under sin resa adopterade hon en katt som blev hennes reskamrat. Nu reser de runt världen tillsammans!

Ett par har valt att visa världen för sin blinda katt. Den blinda katten får följa med på flera vandringar och njuter av livet som utomhus katt trots att hon inte kan se.

Själv kanske man inte har tur att kunna seglar runt jorden eller tiden att vandra i fjällen varje helg. Men man kan ta med katten på andra äventyr. Det kan vara fullt tillräckligt att ta med katten på en cykeltur. Man kan köpa en speciell cykelkorg för katt som katten inte kan rymma från. Det kan ta lite tid innan katten vänjer sig, men har man en katt som är modig och gillar att ta plats, kommer den säkert att älska möjligheten att få komma ut i världen som se nya saker tillsammans med sin ägare.