Katter tillsammans med andra djur

Publicerat den Författare admin

Katter är otroligt sociala djur, men klarar sig för den skull alldeles utmärkt på egen hand. De allra flesta katter fungerar dessutom fint ihop med andra djur, till och med möss, med lite övervakning.

sh_pet_cat_dog

Det finns inget som säger att en katt ska fungera ihop med en annan katt, likväl som inget säger att katten inte kan umgås med sina naturliga villebråd. Allt är individuellt från katt till katt helt enkelt. Till och med det många människor tror är kattens naturliga fiende, hunden, kan fungera jättebra tillsammans.

Vilka andra djur som katten kan umgås med, beror till viss del på, vad den fått vänja sig vid från den är liten. Man kan också vänja katten med andra djur då den är större, med lite träning. Alla djurmöten där katten eller det andra djuret kan komMa till skada, är bra att övervaka.

Det finns fina historier om illrar och katter som fungerar klockrent ihop, liksom katter och marsvin. Det är upp till ägaren att se till att mötet sker utan incidenter. Små djur kan med fördel vistas kvar i sina burar medans katten får komma in och närma sig. På så vis finns det vissa garantier att det mindre djuret inte kommer till skada.