Några bra kattips

Publicerat den Författare admin

Katten är på många sätt det optimala husdjuret, mycket tack vare att det sköter sig själv i så pass stor utsträckning. Dock krävs ju förstås ändå att man tar väl hand om sin katt. Av den anledningen har vi här samlat några bra och nyttiga tips på hur man tar hand om sin katt på bästa sätt.

Ge din katt bra mat

Att ge sin katt bra mat är en av de absolut viktigaste sakerna att göra som kattägare. För att säkerställa att maten man ger sin katt är av bra kvalitet är ett bra tips att köpa foder hos en veterinär eller i en djuraffär. Ett annat bra tips är att ge sin katt både torrfoder och blötmat. Ger man sin katt enbart torrfoder finns risken att den får vätskebrist. Dessutom ger blötmat mer mättnadskänsla, vilket minskar risken för att katten ska drabbas av övervikt.

Stimulera din katt

Katter, och framför allt innekatter, har ett stort behov av stimulans. Därför är det viktigt att katten har tillgång till en klösbräda samt möjlighet att klättra på ett eller annat sätt. Leksaker som till exempel små pälsklädda möss eller liknande är också bra att ha.