Vid veterinärbesöket

Publicerat den Författare admin

Har man ett husdjur kommer man att behöva göra besök hos veterinären, det är ganska oundvikligt, och med katter är det då inte annorlunda. 

1543671-cat-check-up

En del djur är betydligt lättare att ta med sig till veterinären än andra, tyvärr är inte katten ett av dem, åtminstone inte generellt sett. Katter är då inte som hundar när det gäller nya miljöer, medan hundar ofta blir väldigt nyfiken och får en hel del energi när de kommer någonstans nytt, blir katter oftast stressade och nervösa av sådana situationer.

För att kunna göra ett besök till veterinärer bör man först ha köpt en bur eller väska så man kan säkert färdas från hemmet till veterinären. Det kan verkligen underlätta resan om katten fått chans att utforska och bli bekväm vid buren eller väskan först, helst långt före första gången de åker i den. Lägg även in en filt eller handduk som katten kan sätta sin doft på, detta kommer att hjälpa till att förknippa den med trygghet. Filten kommer även förhindra katten att glida runt på det plastunderlag som burar har.

Då katters balanssinne fungerar väldigt annorlunda från vårt eget är det viktigt att buren eller väskan rör sig så lite som möjligt under färden, katten blir annars väldigt lätt åksjuk. Denna åksjuka kan ytterligare minskas genom att lägga en filt över buren så katten inte kan se ut från bilen.

När man väl kommer fram till kliniken kan det vara en bra idé att lämna katten i bilen medan man anmäler sig och hämta katten när de är redo att ta emot en. Är det dock väldigt varmt ute bör man för kattens hälsa inte lämna den i bilen.

Inne på kliniken är det bäst att katten inte ser andra djur, reaktionerna kan lätt vara oberäkneliga. Detta är speciellt viktigt om man tar med sig buren eller väskan in för att vänta.