Vård och skötsel av katt

Publicerat den Författare admin

Att ha en katt kan ge många fördelar. Hur sköter då man om sin katt på bästa sätt så både den och andra familjemedlemmar har glädje av sitt husdjur. Det finns många bra sätt att kunna ha en frisk och glad katt. Mycket är grundläggande för husdjur andra saker är mer specifika för just katt.

Att ge sin katt foder och tillgång till färskt vatten är kanske något som inte behöver skrivas, men vi gör det i alla fall. Att katten får anpassad mat är viktigt så de in får brist på några näringsämnen som är viktigt för katten. Skulle den tappa i vikt kraftigt så bör detta kollas hos veterinär. Vid ett besök hos veterinären så är det viktigt att katten känner sig trygg. Träna upp katten att åka i bur och i bil är bra för både er och katten.

Väl på kliniken så kan det bli lite väntan innan ni får komma till veterinären. Se till så att främst katten har det bra men också du som djurägare ska inte behöva stressa upp er inför besöket. Gör något roligt i och med ni väntar på att få komma in för undersökning av er katt. Skulle det visa sig vara något enkelt så får ni det som behövs för vård av katt i hemmet och ni får åka hem. Det kan vara något mer allvarligt och katten behöver stanna över för observation.

Oavsett så gäller det att ni som kattägare tar ert ansvar och ser till så katten har det så bra som möjligt hemma. Hemmavid så gäller det att det finns en regelbundet rengjord kattlåda om det är en innekatt. Men också att man borstar pälsen, klipper kattens klor och borstar tänderna på katten. Allt för att katten ska må så bra som möjligt. Det är ju en familjemedlem och den behöver hjälp med olika saker.