Katten är en del av familjen

Publicerat den Författare admin

Detta gäller ju naturligtvis inte bara katter, man bör alltid se husdjuren som en familjemedlem, och med detta kommer både en hel del glädje och en hel del ansvar.

670211-little-girl-and-woman-playing-with-a-kitten

Man ska alltid se till att katten kan känna sig hemma hos en, detta betyder att man ska se till att man först och främst har ett kattvänligt hem. Har man husdjur sedan tidigare är det viktigt att tänka på hur de skulle komma överens med en ny familjemedlem. Djur som växter upp tillsammans hittar ofta ett sätt att komma överens, men när de blivit lite äldre kan detta vara en mer långsam process.

Sedan gäller det ju även att utrusta huset eller lägenheten med saker som kan vara av intresse och nytta för katten. Saker som leksaker och liknande låter katten roa sig själv när den känner för det. Man ska dessutom försöka skapa en plats som katten kan se mer som sin egen än bara en del av huset. De flesta katter hittar ofta åt sina egna favoritplatser, då kan det vara en bra idé att lägga dit en liten kattsäng eller bara en filt så att den kan ligga varmt, skönt och säkert när den helst önskar.