Människans näst bästa vän

Publicerat den Författare admin

Även om denna sida i grunden fokuserar på katter, tänkte vi i detta inlägg ge lite utrymme för ett annat vanligt sällskapsdjur, nämligen hunden. 

Svart hund

Likheter och olikheter

Hundar liksom katter är älskvärda husdjur. De har många likheter men skiljer sig ändå ganska markant från varandra. De båda djurtyperna söker ofta närhet från sin ägare, men till skillnad från katten, behöver hunden en handfast ledare som sätter tydliga gränser och som mera aktivt stimulerar sitt husdjur.

En katt däremot är mycket mera självständig. De klarar av att roa sig själva på ett helt annat sätt och i vår kultur är det inget konstigt med katter som rör sig relativt fritt genom gårdarna i bostadskvarteren, medan man direkt hade höjt på ögonbrynen om en hund kommit ensamt lufsande.

Aktivera din hund

En hund behöver aktiveras. Olika raser olika mycket och även på olika sätt. Historiskt sett är många hundar framavlade för vissa specifika ändamål och något blir lätt fel i din hund om den inte får utlopp för dessa framtagna egenskaper.

Ofta räcker det med en viss mån motion som att ni är ute och går tillsammans. Om du vet att du kan kontrollera din hund, kan du dessutom låta den springa lös på speciellt utvalda ställen så den verkligen får leka av sig. Andra raser behöver aktivera båda kropp och knopp och där kan saker som till exempel hinderträning komma väl till pass.

På haromi.se, en sida med främsta mål att tillhandahålla kvalitativa produkter för din hund, kan du i ett stort sortiment gå igenom och fråga dig själv vad som kan passa för eran vardag tillsammans. En speciell leksak eller en vis sorts godis kan vara bra att ha till hands, när ni ska ut och roa er eller träna in en ny teknik.