Kattleksaker och tillbehör

Publicerat den Författare admin

Som vi bara smått nosade på i artikeln om vad som krävs när man köper katt så behöver man införskaffa en del saker till hemmet för att katten ska må bra. Vi berättar här mer om några saker du kan tänkas behöva.

Katt

De saker vi nämner i artikeln kommer uteslutande från sajten Supercat.se, som är en sajt där du kan hitta det mesta som du kan tänkas behöva till kissemissen. På sajten finns också bra beskrivningar om vad de olika tillbehören behövs och används för. Vi har förbisett de allra vanligaste sakerna som mat, kattlåda och kattsand och vissa leksaker.

ID-märkning

Om din katt kommer få friheten att springa runt fritt utomhus så är det mycket viktigt att du märker den med någon form av igenkänningsmärke eller kontaktuppgifter till dig som husse eller matte. Det finns en hel del avancerade varianter med spårningsfunktion som är mycket bra, men vill du inte lägga ner så speciellt mycket pengar så finns det även något som kallas för ”ID-tub” som bara är som en utsmyckning på kattens halsband med skillnaden att den är ihålig och du kan däri stoppa ner kontaktuppgifter.

Kattlucka

Bor man i hus och på en plats där katten kan få springa lite som den vill och välja själv när den ska vara inne och ute, då är det perfekt med en kattlucka. Det är dessutom bra om man är på jobbet eller bortrest någon enstaka dag. Det fiffiga med moderna kattluckor är att man sätter ett chip i halsbandet som öppnar luckan. På så vis kan inte någon annan katt komma in genom luckan.

Klös- och klätterträd

Ett klös och klätterträd är alltid väldigt uppskattat bland katter, inte minst bland innekatter. Om din katt bara kommer att få vara inomhus så skulle vi nästan vilja hävda att ett klös- och klätterträd är en av dom viktigaste detaljerna för att katten ska trivas. En innekatt har behov som exempelvis lek, en plats att få översikt och en plats att gömma sig. Ett klätterträd tillgodoser alla dom behoven så det är en bra baspryl för att se till så att katten trivs.